Historia

 

Sähkö-Wiik Oy perustettiin palvelemaan Karkkilalaisia asiakkaita ja työllistämään lähinnä omistajansa Pekka Wiikin, mutta suuresta kysynnästä johtuen yhtiön työllisti syksyllä 1989 jo viisi asentajaa, jotka ovat edelleen yhtiön palveluksessa. Jo alussa yhtiön toimialaan kuuluivat teollisuuden sähköasennus- ja huoltopalvelut ja talonrakennusalan sähkötyöt alkaen omakotitaloista aina suuriin asuin- ja teollisuuskohteisiin.

Yrityksen toimialue laajentui melko nopeasti käsittäen nykyisin Karkkilan lisäksi koko pääkaupunkiseudun lähiuleineen. Alunperin yhtiön toimisto ja varasto sijaitsi Karkkilan Huhtimossa, josta se muutti vuonna 1995 Teollisuuskylään Yrittäjäntie 31:een. Muuttoremontin yhteydessä uusin tiloihin rakennettiin myös sähkötarvikemyymälä, joka palvelee asiakkaita yksityishenkilöistä, urakoitsijoihin ja julkisiin yhteisöihin. Vuosien kuluessa asiakkaiden pyynnöstä sähkösuunnittelupalvelua on laajennettu kattamaan yrityksen urakoimien kohteiden lisäksi myös vaativampia suunittelutöitä alkaen pientaloista teollisuuteen.

Pekan lisäksi yrityksen omistajaksi liittyi vuonna 2002 yrityksessä sen alkuvuosista asti työskennellyt Petri Anttila, joka työskentelee Pekan tapaan työnjohdon ja urakkalaskennan parissa. Lisäksi hänen erikoisosaamiseensa kuuluvat tietoliikenneverkot ja erilaiset kiinteistön valvontajärjestelmät..

Vuonna 2005 yrityksen toimitilat uudelleen järjestettiin ja saneerattiin. Näin yritys sai lisää toimisto ja myymälätilaa sekä nykyaikaiset sosiaalitilat henkilökunnan käyttöön. "On muuten kylän hienoin sauna ja mannermainen baari" tokaisee yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Pekka Wiik....